Pravý marcipán z mandlí?

Pravý marcipán z mandlíChcete ozdobit dort nebo jakýkoliv cukrářský výrobek marcipánem a váháte, zda použít pravý marcipán z mandlí nebo jeho levnější náhražku? Pak by vás mohli zajímat následující informace.

Unikátní chuť mandlí

Pravý marcipán z mandlí je vyráběn klasickou původní recepturou za použití moderních technologií a jeho chuť i konzistence je unikátní. Jedna z receptur požaduje například pro základní surovou marcipánovou hmotu nejméně 50 % mandlí a maximálně 50 % cukru. V méně kvalitních marcipánech jsou mandle nahrazovány například burskými nebo lískovými oříšky, kokosem nebo sušeným mlékem. Někteří výrobci nedodržují ani minimální podíl mandlí a mandlovou chuť a vůni docilují použitím aromat.

Nepokazte své cukrovinky náhražkou marcipánu

Pokud použijete při výrobě nebo zdobení cukrovinek nekvalitní marcipán, který obsahuje umělé náhražky, můžete výslednou chuť cukrovinky zbytečně pokazit a věřte, že lidé rozdíl poznají. Jistotu výtečné chuti pravého marcipánu zaručuje pouze nákup u tradičního dodavatele, který má dlouholetou tradici a vyrábí marcipánové figurky a marcipánovou hmotu již řadu let. Ať už si přejete modelovací marcipán, marcipánovou hmotu nebo postavičky na dort, tradiční výrobce garantuje čerstvý marcipán vynikajících modelovacích vlastností i chuti!

Základem pravého marcipánu jsou loupané mandle

Marcipán z mandlíFrischmann Vyškov vyrábí pravý marcipán z mandlí podle původní receptury. Jediný rozdíl ve výrobě marcipánu oproti minulosti je v použití moderních zařízení, která ulehčují zpracování marcipánové hmoty. Základem přípravy pravého marcipánu jsou velmi jemně umleté loupané mandle. Následně se marcipánová hmota upravuje do hladké hmoty a případně se barví podle potřeby. Kvalitní pravý marcipán poznáte nejen podle výtečné chuti, ale také podle způsobu, s jakým jej lze dále formovat ke zhotovení cukrovinek a figurek.

A co dál ?