Máte rádi sladkosti a obdivujete pohádkově zdobené dorty? Pak vás bude zajímat, jaké marcipánové hmoty na dort se používají při jejich přípravě a jaký je mezi nimi rozdíl.
Pokud použijete při výrobě cukrovinek nebo zdobení dortů nekvalitní marcipán, který obsahuje umělé náhražky, můžete výslednou chuť cukrovinky zcela zbytečně pokazit. Výtečnou chuť zaručí pouze modelovací hmota z pravého marcipánu. Ať už si vyberete modelovací marcipánovou hmotu nebo třeba marcipánové figurky na dort, tradiční výrobce by měl garantovat čerstvý pravý marcipán vynikajících modelovacích vlastností a chuti.
U nás zakoupíte:
Marcipánová hmota na dorty se často zaměňuje za podobný výrobek, kterým je fondánová hmota. Lidé totiž obecně velice často nazývají veškeré cukrářské hmoty jako marcipán, ale rozdíl je zcela zřejmý. Fondánové hmoty jsou velice sladké a jsou tvořené hlavně z cukru na rozdíl od pravého marcipánu, jehož základ tvoří mandle. White icing je hmota, kterou se dají dobře potahovat dorty. Její základní barva je sněhobílá a je možné ji barvit gelovými, tekutými i rozpuštěnými práškovými barvami. V základním stavu je poměrně tuhá, ale propracováním v rukou měkne a je poměrně tvárná. Podobně jako z pravého marcipánu, tak i z této hmoty se dají dělat různé květiny, figurky a další ozdoby na dorty, ale tenké ozdoby mají po vytvrdnutí tendenci se lámat, protože tato hmota vyschnutím začne být velice křehká.