Marcipán na pečení, obsah mandlí 52% - marcipán

Marcipán na pečení, obsah mandlí 52%

99.00 Kč vč. DPH

Přidat do košíku

6051

Marcipán na pečení, obsah mandlí 52%

250 g, baleno v sáčku

Více informací

Složení: mandle (52%), cukr, voda, invertní cukrový sirup, alkohol.

Většina lidí zná marcipán jako hmotu vhodnou k zdobení dortů nebo modelování různých figurek. Z pravého mandlového marcipánu je ale možné i péct. Vánoční sladkosti tak doplníte o jednoduché čajové cukroví z marcipánu, které zvládnou udělat i děti (s pomocí rodičů dle věku).           


Marcipánová srdíčka

Suroviny:

pravý mandlový marcipán (nejlépe s obsahem mandlí 50%, říká se mu také surový marcipán)

moučkový cukr

rozšlehané vejce

celé nebo půlky loupaných mandlí

Postup:

Smícháme marcipán s moučkovým cukrem v poměru 9:1 (9 dílů surového marcipánu a 1 díl cukru) .

Jakmile se suroviny dokonale smíchají, dáme si těsto na fólii.

Přes fólii vyválíme těsto na tloušťku 1 - 1,5 cm. Pokud nemáme fólii, podsypeme moučkovým cukrem.

Vypíchneme srdíčka, která dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Do každého srdíčka dáme 2 půlky mandle a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C po dobu 12-15 minut.

Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vychladnout.


další produkty z téže kategorie