Marcipán na pečení, obsah mandlí 52%, 250 g
Kód: 6051Detailní popis produktu
Složení: mandle (52%), cukr, voda, invertní cukrový sirup, alkohol.
Většina lidí zná marcipán jako hmotu vhodnou k zdobení dortů nebo modelování různých figurek. Z pravého mandlového marcipánu je ale možné i péct. Vánoční sladkosti tak doplníte o jednoduché čajové cukroví z marcipánu, které zvládnou udělat i děti (s pomocí rodičů dle věku).
Marcipánová srdíčka
Suroviny:
pravý mandlový marcipán (nejlépe s obsahem mandlí 50%, říká se mu také surový marcipán)
moučkový cukr
rozšlehané vejce
celé nebo půlky loupaných mandlí
Postup:
Smícháme marcipán s moučkovým cukrem v poměru 9:1 (9 dílů surového marcipánu a 1 díl cukru) .
Jakmile se suroviny dokonale smíchají, dáme si těsto na fólii.
Přes fólii vyválíme těsto na tloušťku 1 - 1,5 cm. Pokud nemáme fólii, podsypeme moučkovým cukrem.
Vypíchneme srdíčka, která dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Do každého srdíčka dáme 2 půlky mandle a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C po dobu 12-15 minut.
Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vychladnout.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.